Szegedi Tudományegyetem, Mezőgazdasági Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  MGK Hírarchívum  --  2013. január

Karunk az Educatio-kiállításon

educatio_hir

Tudósítás

2013. január 21.

Már az első napon több mint 13 ezren látogattak el a budapesti Educatio Kiállításra, a Hungexpo G pavilonjába. 2418 négyzetméteren 125 kiállító, köztük 84 felsőoktatási intézmény képviseltette magát.


Az érdeklődők nagy része érettségi előtt álló diák volt, de sokakat elkísértek szüleik, családtagjaik vagy barátaik. Szinte már teljesen természetes, hogy a kiállítás mindkét napján nem csak a fővárosból, hanem távolabbi országrészekből is nagy számban érkeznek látogatók.

 

Ezt támasztotta alá, dr. Kocsisné dr, Gráff Myrtill adjunktus tapasztalata, aki a Vásárhelyi Híreknek elmondta, meglepően sok Bács-Kiskun, Békés, Pest megyéből érkezett továbbtanulni szándékozó informálódott a Szegedi Tudományegyetem hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Kara iránt. A kar tanára szerint jellemzően a mezőgazdasági mérnök szak iránt érdeklődtek, és érezhetően pozitívumnak számított, hogy minden egyetemi hallgató kollégiumi szobát kaphat. Az is fontos szempont, hogy Vásárhely belvárosában a kollégium épülete az egyetemi épülettömbben van. A mezőgazdasági mérnök szak mellett, a kar nagy hagyományokkal rendelkező vadgazda mérnök szakára is hirdetnek felvételt, amelyre általában minden évben olyanok jelentkeznek, akik – akár családi gyökereiktől eredően –
elkötelezettek a vadvédelem, a vadgazdálkodás iránt.


"A képzés nem csak abból áll, hogy lövöldözzük az állatokat" – jegyezte meg a Mezőgazdasági Kar standjánál Kovács Izabella. Az SZTE Mezőgazdasági Kar harmadéves vadgazda mérnök szakos hallgatója elmondta, a képzésen a természet-, és állatvédelemről is tanulnak. Gyakorolhatják például a vaddisznóhajtást, a nyúl befogást. A mezőgazdasági képzést választók a baromfi és juhtenyésztés, a növénytermesztés csínját-bínját is kitanulják. Az egyetem hódmezővásárhelyi mintagazdaságában mindezt a gyakorlatban is megtanulhatják.

 

Az SZTE többi kari standjánál is leggyakrabban a szakokról, a képzésekről, a korábbi évek ponthatárairól és elhelyezkedési esélyekről kérdezték a tanárokat és a hallgatókat. Összességében érezhető a nagyfokú bizonytalanság, amely az elmúlt néhány hét felsőoktatást érintő történéseinek tudható be. Az általános vélemények szerint még az sem vigasztaló, hogy a felvételizés határidejét idén március elsejéig meghosszabbították.


Forrás: www.vasarhelyihirek.hu