Szegedi Tudományegyetem, Mezőgazdasági Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  MGK Hírarchívum  --  2013. december

52. Diplomaátadó Ünnepi Tanácsülés

52._diplomaatado-web

2013. december 13-án 10.30 órai kezdettel került megrendezésre a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának 52. diplomaátadó ünnepsége Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Dísztermében (Kossuth tér 1.).

2013. december 12.

A Karon mezőgazdasági mérnöki és vadgazda mérnöki szakon összesen 48 hallgató tett sikeres záróvizsgát Az ünnepségen jelen volt Prof. Dr. Pál József, a Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettese, az egyetem társkarainak dékánjai és dékánhelyettesei: Prof. Dr. Hajdú József az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja, Dr. habil. Forgács Tamás a Bölcsészettudományi Kar dékánhelyettese, Prof. Dr. Rakonczay Zoltán a Fogorvostudományi Kar dékánhelyettese, Dr. Tarkó Klára a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar dékánhelyettese és Dr. Panyor Ágota a Mérnöki Kar dékánhelyettese. Hódmezővásárhely Polgármesteri Hivatalából az ünnepség vendégeként jelen volt Almási István, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város polgármestere. Az ünnepség vendégei voltak Prof. Dr. habil Schmidt Rezső a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar dékánja, illetve a Mezőgazdasági Kar korábbi vezetői Prof. Dr. Mucsi Imre nyugalmazott dékán, Dr. Bicsérdy Gyula nyugalmazott főigazgató és Dr. Csizmadia Sándor nyugalmazott tanüzemvezető. Az ünnepségen a térség mezőgazdasági képzést folytató iskolák vezetői is jelen voltak.


A mérnöki okleveleket és abszolutóriumokat Prof. Dr. Pál József rektorhelyettes adta át a végzett hallgatóknak majd Dr. Horváth József, a Kar dékánja mérnökké fogadta őket. A mérnöki eskü letétele után a végzett hallgatók az Alma Mater előtti tiszteletük jelképéül felkötötték a szalagot a Kar zászlajára.


A Mezőgazdasági Kar tiszteletbeli polgára címet Szabó Lajos a Hódagro Zrt. elnök-vezérigazgatója vehette át.

Hallgatónak adható legmagasabb egyetemi kitüntetést, Discipuli Pro Universitate díjat kapott Bordé Ádám mezőgazdasági mérnök kiváló tanulmányi eredményéért és közösségi munkájáért.

 

Az Agrármodernizációs és Régiófejlesztési Alapítvány elismerő oklevelét Finta Ákos végzős mezőgazdasági mérnök szakos hallgató vehette át a Mezőgazdasági Kar jó hírnevének öregbítése érdekében végzett kiemelkedő közösségi munkája elismeréseként.


A diplomaátadó ünnepség kulturális műsoráról a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának hallgatói gondoskodtak.