Szegedi Tudományegyetem, Mezőgazdasági Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  MGK Hírarchívum  --  2013. április

A XXIX. SZENT GYÖRGY NAPI JUHÁSZTALÁLKOZÓT RENDEZTÉK MEG HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN

Juhasztalalkozo-2013

2013. április 29.

A Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara, a Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület Juhtenyésztő Szakosztálya, a Hód-Mezőgazda Zrt., valamint a Juh Terméktanács szervezésében immár 29. alkalommal került megrendezésre Hódmezővásárhelyen az Állattenyésztési és Mezőgazda Napok keretében a Szent György Napi Juhásztalálkozó.

 

A jelenlévőket Dr. Komarek Levente a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának dékánhelyettese, Juhász Pál a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség alelnöke és Bátor Árpád a Juh Terméktanács elnöke köszöntötte. A rendezvény fővédnöke és a juhásztalálkozót megnyitotta Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat főtitkára.

 

A nap folyamán fajtabemutató és tenyészállat értékesítésre, juh nyírási bemutatóra, valamint főzőversenyre került sor. Az esemény színvonalát emelte a juhtenyésztéshez kapcsolódó szakmai kiállítás is. A találkozón a tenyésztők, a szakmai szervezetek és a tudomány képviselői is szép számban képviseltették magukat.