Szegedi Tudományegyetem, Mezőgazdasági Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  MGK Hírarchívum  --  2012. szeptember

Kutatók Éjszakája - beszámoló

Kutatok_ejszakaja-fooldal

Szeptember 28-án 18:00 órai kezdettel nyitotta meg kapuit a Mezőgazdasági Kar a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat iránt érdeklődők előtt.

2012. szeptember 19.

kutatok_ejszakaja-logo


2012. szeptember 28-án 18:00 órai kezdettel nyitotta meg kapuit a Mezőgazdasági Kar a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat iránt érdeklődők előtt.
A programok máskor nem látogatható különleges helyszíneken előadásokkal, érdekes kísérletekkel, játékos vetélkedőkkel zajlottak egészen 23:00 óráig.
Az egyik legnépszerűbb program a lézeres céllövészet, vagyis virtuális vadászat volt, nagy népszerűsége volt az állatpreparálásnak is. Sokan próbálták ki az in vivo és in vitro dísznövény szaporítást, a résztvevők az általuk szaporított növényeket haza is vihették. Mivel dolgozott Szent-Györgyi 80 évvel ezelőtt? Fókuszban a paprika elnevezésű programunk keretében vendégeink közvetlenül is bepillantást nyerhettek a Nobel-díjas tudós paprikakísérleteibe, különleges zöld- és pirospaprika kóstolóval egybekötve.
A vadászat kedvelői a virtuális vadászaton túl trófeabírálaton, a vadászat technikai eszközeinek bemutatóján is részt vettek.
Mindezek mellett a karra ellátogatók növény-, rovar- és állatismereti tudásukat is tesztelhették játékos vetélkedők formájában. A tesztet legjobban teljesítők ajándékcsomagot vehettek át.

A rendezvényt támogatták a Szentesi-Mag Kft. (Szentes), Dupsi József egyéni vállalkozó (Orosháza), akiknek ezúton is köszönjük felajánlásukat.


162