Szegedi Tudományegyetem, Mezőgazdasági Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  MGK Hírarchívum  --  2011. szeptember

Első alkalommal Kutatók Éjszakája Hódmezővásárhelyen

Kutatok_ejszakaja-fooldal

2011. szeptember 23-án 18:00 órai kezdettel nyitotta meg kapuit a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat iránt érdeklődők előtt.

2011. szeptember 28.

2011. szeptember 23-án 18:00 órai kezdettel nyitotta meg kapuit a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat iránt érdeklődők előtt. A sikerrel megrendezett programok a kari kampusz területén összesen nyolc helyszínen zajlottak 23:00 óráig. Az egyik legnépszerűbb program az állatpreparálás volt, az annak helyet adó laboratórium zsúfolásig megtelt. Szintén sokan próbálták ki az in vivo és in vitro dísznövény szaporítást, aminek a különlegessége az volt, hogy a résztvevők a maguk által szaporított növényeket virágcserépben, illetve főzőpohárban haza is vihették. A vadgazdálkodás szerelmesei trófeabírálaton, a vadászat technikai eszközeinek bemutatóján és lézeres céllövészeten, vagyis virtuális vadászaton vettek részt. Mindezek mellett a karra ellátogatók növény- és állatismereti tudásukat is tesztelhették, játékos vetélkedők keretében. A tesztet kitöltők jelképes ajándékot, a legjobban teljesítők pedig egy-egy kisebb ajándékcsomagot vehettek át.

A rendezvényt támogatták: Dupsi József egyéni vállalkozó (Orosháza), Mucsi Blanka őstermelő (Hódmezővásárhely) valamint Hódmezővásárhely környéki mezőgazdasági nagyüzemek.