Szegedi Tudományegyetem, Mezőgazdasági Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Karunkról  --  Szervezeti felépítés  --  Kollégium

Kollégiumi tájékoztató

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara a kollégiumával együtt Hódmezővásárhely központjában, egy csodálatosan parkosított udvarban található. A Kar épületegysége az Andrássy utca felől, a kollégium négyemeletes épülete a Petőfi utca felől közelíthető meg. A kollégiumot igénybe vevők számára zárt udvaron parkolási lehetőséget biztosítunk.


Kollegium-web


A kollégium közel háromszáz férőhelyével a Mezőgazdasági Kar nappali és levelező tagozatos hallgatóinak biztosít egész évben kollégiumi férőhelyet, a következő szolgáltatásokat nyújtva:

 • a folyamatosan felújított hallgatói szinteken 3 ágyas szobák várják a hallgatókat, amelyek folyamatosan igyekeznek kielégíteni a lakók elvárt igényeit,
 • minden szoba asztallal, polcokkal, székekkel, beépített szekrényekkel van felszerelve,
 • a szobákban internet elérés biztosított,
 • a közlekedő folyosókon (elején és végén) közös fürdők, mosdók és WC-k állnak a hallgatók rendelkezésére,
 • a közös helyiségeket takarítók, a hallgatói szobákat az ott lakó hallgatók takarítják,
 • emeletenként egy automata mosógép segíti a mosást, és porszívók a takarítást,
 • minden emeleten felújított konyhák vannak mikro sütővel, hűtővel és elektromos tűzhellyel felszerelve,
 • ágyneműt (paplan, párna, lepedő, huzatok) a kollégium nem biztosít, a hallgatóknak kell róla gondoskodni, amelyeknek használata ugyanakkor kötelező,
 • a kollégiumban kamerával felszerelt beléptető rendszer és 24 órás portaszolgálat működik,
 • a portán külön ablaknál történik a hallgatói ügyintézés,
 • a szabadidő hasznos eltöltésére a kollégium kiterjedt zöldövezettel rendelkezik, illetve több olyan hely, helyiség áll a hallgatók rendelkezésére, melyek a sport és a kulturális tevékenységek lebonyolítását segítik:

· kollégiumi társalgó a földszinten (TV, előadások, vetítések, stb.),

· internetes szoba a porta mellett,

· UV klub a pincében,

· játékszoba (asztalitenisz, csocsó, kártya, stb.),

· kondicionáló terem,

· bekerített villanyfényes szabadtéri pálya,

· tornaterem,

· udvari főzőhely.


Kollegiumi_aula_1 Kollegiumi_honlapra_005


A kollégiumban saját konyhával étterem működik. Naponta többféle menüből, vagy a'la carte étlapból lehet választani. Az étterem 11.00 és 15.00 óra között várja a vendégeket. Igény szerint a kollégiumban lakó vendégeknek hétvégén is tudunk étkezést biztosítani.


Etterem_1 Etterem_2


A kollégiumban Kollégiumi Bizottság működik, mely bizottság irányításával, tevékenységével, szervezői munkájával teszi színessé a kollégiumi életet. A Kollégiumi Bizottság évente kétszer hívja össze a kollégium hallgatóit, ahol a közgyűlésen beszámol a saját munkájáról, a kollégiumban történtekről, és ha aktuális, megválasztja új vezetőit.


A Kollégiumi Bizottság szorosan együttműködik a kari Hallgatói Önkormányzattal, és közösen szervezik a kari-kollégiumi programokat (gólyatábor, szintek közötti vetélkedő, E-coli, sárgulás, sárgulási bál, stb.)


A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar kollégiuma nagy örömmel vár minden olyan hallgatót, aki részese szeretne lenni egy vidám, barátságos és összetartó közösségnek.


Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar Kollégium

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Petőfi Sándor utca 10-12.