SZTEinfo Egyetemi Hírlevél

A Szegedi Tudományegyetem havi hírlevele – 2021. október

SZTE Karriernapok – munkaerőpiac, felkészítés, személyes találkozás a munkáltatókkal
Ismét Karriernapot tart a Szegedi Tudományegyetem: 2021. október 19-én, kedden, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban találkozhatnak a hallgatók a munkaerőpiaci szereplőkkel. A Karriernap előtt Felkészítő programok várják a diákokat.
 

Tovább >>>

A 2021. évi orvosi Nobel-díjjal elismert kutatások kötődnek a Szegedi Tudományegyetemhez
Hogyan kötődnek a 2021. évi orvosi Nobel-díjjal elismert kutatási eredmények a Szegedi Tudományegyetemhez? Erről Prof. Dr. Széll Mártát, az SZTE stratégiai rektorhelyettesét és Dr. Jancsó Gábort, az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar professzor emerituszát kérdeztük.
 

Tovább >>>

Együttműködési megállapodást kötött az SZTE ÁJTK és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság
Évek óta meglévő szoros együttműködését újabb területekkel egészítette ki a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság.
 

Tovább >>>

Újra kötelező a maszkviselés a Szegedi Tudományegyetem épületeiben
A „6/2021. (10.01.) számú rektori-kancellári együttes utasítás értelmében 2021. október 6-ától ismét kötelező a maszk viselése a Szegedi Tudományegyetem épületeiben.
 

Tovább >>>

Interaktív tantermet adtak át a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán
Online és jelenléti oktatásra egyaránt alkalmas, korszerű eszközökkel felszerelt előadótermet adtak át a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán. A helyiség kialakítását, berendezését az Egis Gyógyszergyár Zrt. 15 millió forinttal támogatta.
 

Tovább >>>

Változások az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ látogatási rendjében
Október 6-án megváltozott az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ intézményeibe történő belépés szabályozása. Érkezéskor kötelező a kézfertőtlenítés, a testhőmérséklet-mérés illetve a bent tartózkodás ideje alatt a 3 rétegű, sebészi maszk vagy FFP2 vagy FFP3 vagy N95 vagy KN95 maszk viselése. A textil és design maszkok nem használhatók. Emellett a távolságtartásra vonatkozó előírásokat is mindenkinek be kell tartania. A portaszolgálat és az egészségügyi személyzet jogosult ellenőrizni a fenti szabályok betartását.

Tovább >>>

Sokkterápia volt az egyetemnek, de sikerült – a SZTE kancellárja a modellváltásról a Mandinernek
Pár hét alatt vitték keresztül a Szegedi Tudományegyetem modellváltását. A források kilencven százaléka továbbra is az államtól jön, ám azért meg is kell dolgozni az intézmény munkavállalóinak, lévén, hogy teljesítmény alapján kapják meg az összeget. Fendler Judit szerint soha nem volt még ilyen, hogy öt évre előre tudjanak tervezni - a mandiner.hu interjúja a Szegedi Tudományegyetem kancellárjával.
 

Tovább >>>

Dékány Imre akadémikusé, az SZTE professzoráé a Szegedért Alapítvány fődíja
Harminckettedik alkalommal adták át a Szegedért Alapítvány elismeréseit. A Szegedi Nemzeti Színházban 2021. október 9-én, szombaton este rendezett gálaműsoron – a hagyományoknak megfelelően – négy díjazott vehette át az elismerést. Az alapítvány fődíját a Szegedi Tudományegyetem professzora, Prof. Dr. Dékány Imre akadémikus kapta.
 

Tovább >>>

Nagyot lépett előre az SZTE a RUR bölcsésztudományi és társadalomtudományi listáin
Közel 170 helyet javított a Szegedi Tudományegyetem a Round University Ranking (RUR) frissen megjelent bölcsészettudományi szakterületi listáján: idén a 305. helyezést érte el a világ legjobb intézményei között. Ez a teljesítmény magyar viszonylatban is kiemelkedő, dobogós helyet jelent a hazai intézményeket tekintve. Az SZTE a bölcsészettudományi rangsor mellett a társadalomtudományi listán is kiemelkedően szerepelt: itt mintegy 120 hellyel lépett előrébb idén.
 

Tovább >>>

A „tudomány királynőjeként” ünneplik Spanyolországban az Asztrúria hercegnője-díjas Karikó Katalint
Ováció, taps és dudazenekar köszöntötte a spanyolországi Oviedóban Karikó Katalint. A gesztus könnyekig meghatotta az Asztúria Hercegnője Díj átadó ceremóniájára érkező kutatót… A fél világ követi a hírvivő RNS-en alapuló technológia felfedezőjeként ünnepelt tudós, az SZTE alumnája posztjait. Például a 42. héten az Academia Europaea konferenciája előadójaként és spanyol iskolásokkal beszélgetve is a tudományt népszerűsítette.
 

Tovább >>>

A „vörös hegedű” tulajdonosa tartott mesterkurzust az SZTE BBMK-n – interjú Elizabeth Pitcairn
Elizabeth Pitcairn több évtizede mozog a komolyzene világában. A hegedű szerelmesévé gyermekkorában vált, sikere azóta töretlen. A „vörös hegedű” tulajdonosa ezúttal a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karon tartott mesterkurzust és tette tudásával, tapasztalataival és élményeivel gazdagabbá a szegedi tanulókat.

Tovább >>>

A Szegedi Tudományegyetem kancellárja a Téma című műsor vendége volt
Dr. Fendler Judit, a Szeged Televízió vendége volt, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja a Téma című műsorban szerepelt 2021.10. 20-án.

Tovább >>>

Batthyány-Strattmann László-díjjal jutalmazták Prof. Dr. Babik Barnát
Prof. Dr. Babik Barna, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar, Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet tanszékvezető egyetemi tanára Batthyány-Strattmann László-díjban részesült – az elismerést Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere adta át az egészségügyi szakmai díjak átadóünnepségén, 2021. október 26-án a Pesti Vigadóban.
 

Tovább >>>

 
 
SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság 2021
 
 
Website
Facebook
YouTube
Instagram
LinkedIn
RSS
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*
Twitter
Facebook
Website